Lifetime

 

  Lifetime is opgericht in 1986 en is de grootste producent op het gebied van blaasextrusie en staal. De productportefeuille bestaat uit sportartikelen, tafels, stoelen, tuinbergingen, picknicktafels, kayaks en speeltoestellen. Alle producten van Lifetime bevinden zich in het hogere kwaliteitssegment.

Lifetime’s slagvaste polyethyleen is van een gepatenteerde samenstelling die ervoor zorgt dat de producten sterk, licht en duurzaam zijn. Polyethyleen werkt en scheurt niet en is blijvend bestand tegen alle weersinvloeden. Het oppervlak is vuilafstotend en gemakkelijk schoon te houden. Het materiaal is 100% recyclebaar en ook tijdens het productieproces ontstaan er geen schadelijke emissies.

Lifetime’s polyethyleen heeft een hoge dichtheid met eersteklas UV-remmers. In combinatie met kwalitatieve pigmenten zal uw Lifetime artikel dus niet verkleuren, broos worden of splinteren. Met name bij de donkergekleurde producten voor buitengebruik is dit een belangrijke eigenschap.

De techniek van blaasextrusie zorgt ervoor dat alle producten een dubbelwandige structuur hebben. Dit zorgt voor een sterk en vlak oppervlak en verlaagt de kans op indeuken. Uiteraard heeft deze structuur een isolerend effect.

Alle stalen componenten zijn voorzien van een beschermende en decoratieve poedercoating. Deze coating voorkomt roest en corrosie. Daarnaast zal ook hier UV straling geen verkleuring of schade veroorzaken.

Afhankelijk van het type product geeft Lifetime een garantie tot 10 jaar op materiaal en fabricagefouten.